Sumber: familiazam.com
Bahan-bahannya: 450 gm kek span
100 gm jem strawberi
CopyFromFamiliazamDotCom
Bahan inti:
200 gm pes durian
180 gm gula kastor
120 gm badam cincang
60 gm tepung jagung
50 ml santan
1 sudu besar agar-agar segera
1/2 tin susu cair
Krim putar
CopyFromFamiliazamDotCom
Cara membuatnya:
1. Kek span dipotong menjadi tiga lapis. Ketepikan.
2. Didihkan santan, gula kastor dan agar-agar hingga larut.
3. Masukkan tepung jagung, pes durian dan susu cair. Kacau hingga pekat. Sejukkan.
4. Sapukan jem pada setiap lapisan kek dan ratakan sedikit inti hingga ke permukaan kek.
5. Kemudian sapukan krim putar pada kek dan taburkan badam. Simpan dalam peti sejuk.
Popular Posts
-
Actually nak tahu cara buat bebola daging jer.. but this recipe siap ajar buat sos skali... Source: resepi.mesra.net Bahan-B...
-
aiihhh... I'm craving for pulut!!!!!ni nak share resepi for pulut mangga resepi amik kat sini Bahan-bahan 1 cawan beras pulut -...
-
Resepi dari FB Fontana Cafe.. nampak mcm sedap sbb ada creame cheese filling!!!(aarrrggghh gemuks lah lepas ni...) ...
-
http://www.karangkraf.com/E-Majalah/rasa/default.asp?categories=RASA8 BAHAN-BAHAN: 3 ekor ketam bunga 5 biji kuning telur masin ...
-
another sticky rice recepi - taken from here Bahan-bahan: 240 gram beras pulut 250 ml santan 1 Sudu teh garam 1 biji Nangka M...
-
http://www.majalahpama.com.my/resipi/artikel.asp?art=2009/1210/7425742484&sec=resipi Masa Penyediaan 45 Minit Saiz Hidangan 4 Orang...
-
Assalam....woooihh dh bersawang2 ha laman nih.. kunun nak update on daily basis.. hampeh x sempat nyer bz tahap gaban.....he he... raya tahu...
-
PAVLOVA MYRESEPI * nak bentukkan jadi mini pavlova pun OK... Bahan-bahan ( 1 biji pavlova (6 org makan) ) 8 biji putih telur ...
-
http://www.sajionline.com.my/ BAHAN-BAHAN: 350 gm krim keju 350 gm mentega 1 1/2 sudu kecil esen vanila 3 cawan gula aising 1 1/2 c...
-
CHILLED OREO CHEESECAKE (ALA-ALA SECRET RECIPE) Sumber: Abg Rozan Bahan-Bahan 200 gm Oreo (buangkan krimnya)-hancurkan 60 gm mentega (d...
No comments:
Post a Comment